Υποκαπνισμός

Σκοπός της απεντόμωσης με υποκαπνισμό (δηλαδή της έκθεσης προϊόντων & χώρων σε τοξικό αέριο και υπό συνθήκες απόλυτης στεγανότητας) είναι η καταπολέμηση εντόμων και ακαρέων αποθηκευμένων προϊόντων και ξυλοφάγων εντόμων .

Η απεντόμωση με υποκαπνισμό εφαρμόζεται σε εγκαταστάσεις όπως: αποθήκες προϊόντων (τροφίμων και μη), βιομηχανίες, εμπορευματοκιβώτια (container), πλοία, καθώς η ποσοτική και η ποιοτική υποβάθμιση των προϊόντων, εξαιτίας των εντομολογικών προσβολών, οδηγούν σε μεγάλη οικονομική απώλεια.

Προϊόντα που μπορούν να απεντομωθούν είναι: σιτηρά, όσπρια, ξηροί καρποί, καφές, κακάο, αποξηραμένα φρούτα και λαχανικά, άλευρα, ζυμαρικά, βότανα, μπαχαρικά, τσάι, καπνός, βαμβάκι, ζωοτροφές, προϊόντα δέρματος, ξυλεία, ξύλινες εγκαταστάσεις (δάπεδα, κεραμοσκεπές, κουφώματα κλπ.), ξύλινα έπιπλα.

Κατά τον υποκαπνισμό με τη χρήση σκευασμάτων φωσφορούχου αργιλίου και μαγνησίου μπορούμε να πετύχουμε πλήρη εξάλειψη όλων των βιολογικών σταδίων των εντόμων (αβγό, προνύμφη, νύμφη, τέλειο έντομο), χωρίς να αλλάξει η σύσταση, οι φυσικοχημικές ιδιότητες, τα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά (γεύση, οσμή , άρωμα) των προϊόντων και χωρίς να μείνει κανένα υπόλειμμα στα προϊόντα που απεντομώνονται.

Η Ε&ΜΥ πραγματοποιεί εργασίες απεντόμωσης με τη μέθοδο του υποκαπνισμού σε χώρους και προϊόντα ακολουθώντας τη νομοθεσία και τους κανόνες ασφάλειας που αφορούν στον υποκαπνισμό. Επιπλέον παρέχει συμβουλευτική και τεχνική υποστήριξη για τη βελτίωση των συνθηκών αποθήκευσης και των μεθόδων συντήρησης των προϊόντων.